Borgerforening » Set og sket

Fastelavn 04-03-2014
LINSE BLEV KATTEKONGE VED ÅREST FASTELAVNSFEST I BORBJERG
Til trods for at fastelavsfesten lå midt i kirketiden, og der var andre konkurrerende arrangementer i form af gymnastikopvisning og håndbold, så mødte der 70 glade børn og deres forældre og enkelte bedsteforældre op i Borbjerg-Hvam Kultur og Fritidscenter søndag den 2. marts.
Udklædningerne var meget fantasifulde, og der var rigtig mange forskellige udklædninger i år. Foruden prinsesser, hekse, tigere og Ninjaer, så deltog bla. Shrek, Rasmus Klump, en Aristocat, en cowboy, en racerkører, en mexikaner, en sherif, en professor, og en skibums i festlighederne. Der var mange andre flotte festdeltagere, men det vil føre for vidt at nævne dem alle sammen her.

IMG_0066.JPG.jpg

Der var 4 fastelavnstønder, så gæsterne blev delt ind efter alder og blev stillet op på rækker. Børnene var utroligt gode til at passe på hinanden.
Blandt de ældste festdeltagere (3-7 klasse) blev Linse alias Frederik Jakobsen kattekonge, efter at mexikaneren Peter Hedegaard med sved på skægstubbene under sombreoen havde gjort den største del af arbejdet som kattedronning.

IMG_0092.JPG.jpg

I 0. til 2. klasse blev Sif blev kattedronning OG kattekonge på en gang. Der var simpelthen ikke mere at komme efter, da den hårdtslående Sif havde sat baseballbattet i tønden for sidste gang med en fuldtræffer.

IMG_0090.JPG.jpg

Blandt børnene i alderen fra 4-6 år blev Peter Lyngsø kattekonge og Mathilde Smedemark kattedronning.Hos de yngste børn under 4 år blev Noa Jakobsen kattekonge og Simon Søndergaard blev kattedronning.

IMG_0086.JPG.jpg

SFH stod for underholdningen efter tøndeslagningen. Der blev først lavet bjørnegymnastik og danset med skateren Dina, og bagefter blev salen indtaget af CIRKUS BADUTSKID under cirkusdirektør Louises kyndige ledelse.
Der var mange dygtige artister med. Vi så først Kasper og Nicolaj, som lavede trics med deres diabloer.  Dernæst kom Marius med de magiske mavemuskler, hvor Oskar efter at have lagt en 35 kg tung flise op på Marius´mave slog flisen i stykker med en kæmpehammer, uden at Marius fortrak en mine. Tryllekunstneren Silas lavede et nummer. Stylte-artisterne Emma og Olivia lavede et flot show. Silas slog derefter søm i hovedet på Marius – det så meget drabeligt ud, men Marius´ magiske hoved havde på mirakuløst vis ikke sømhuller eller andet bagefter. Til sidst lavede Kasper og Nicolaj show med deres fakler, mens konferencieren Louise kommenterede at brændt barn lugter ilde.

IMG_0099.JPG.jpg

Så var det tid til en slikpose og saftevand, mens de voksne kunne købe kaffe og fastelavnsboller. Folk blev hængende og hyggede sig i Center-cafeen, mens børnene kunne krudte af i hallen. De sidste gæster gik glade hjem kl. 12.30. Borbjerg-Hvam Borgerforening siger tak for et flot fremmøde og tak for en god fastelavnsfest.
Mange danskere drømmer om at flytte på landet 11-11-2013

Artilkel fra MOMENTUM - Mange danskere drømmer om at flytte på landet


Se artiklen her!
Cederdorf Løbet 2013 25-08-2013
CEDERDORF LØBET 2013 - DET UDFORDRENDE HOLDLØB

DEN 25. AUGUST 2013.

 
Mejrup Cykel Club havde igen i år arrangeret et årligt holdløb, kaldet Cederdorff-løbet, som blev afholdt for 11. gang.
På Borbjerg Kirkeplads var der opstillet borde og stole. I teltet var der mulighed for at købe øl, vand, pølser og brød, kaffe og kage.  

20130825_132234.jpg


Der var mødt mange op, enten for at deltage i løbet eller for at heppe på cykelrytterne. Cederdorff løbet første hold startede kl. 10:10

20130825_121833.jpg


Selve løbet foregår som et holdløb med fire deltagerer på hver hold. Tre af de fire ryttere skal gennemføre løbet og tiden for den tredje rytter tæller som holdets resultat. Ruten er en rundstrækning på lidt over 9 kilometer med start og slut i Borbjerg. Der skal køres 4 omgange, den totale distance bliver således ca. 37 kilometer. Holdene startede med intervaller på 1-3 minutter alt efter deltager antal.
 
Der blev uddelt præmier til de tre bedst placeret,
  1. pladsen gik til Tjørring som gennemførte det på 55 minutter og 45 sekunder
  2. pladsen gik til Tirsdags motionisterne, Holstebro som gennemførte det på 56 minutter og 49 sekrunder
  3. pladsen gik til Mejrup som gennemførte det på 56 minutter og 52 sekunder.

20130825_132519.jpg
20130825_132514.jpg
20130825_132217.jpg


”Hjulet” som Paul Cederdorff har skænket, indgår som en vandrepokal til det vindende hold. I 1996 da Bjarne Riis vandt Tour De France, ønskede Herning Kommune at hædre ham. Derfor bad de Paul Cederdorff om at lave to forslag til hædersgaver. Hjulet blev ikke valgt og blev derfor valgt som vandrepokal i 2002.
 En fantastisk dag og der var enighed om, at succesen skulle prøves af næste år, 2014. 
Skt. Hans 2013 24-06-2013
SANKT HANS AFTEN
PÅ SØBAKKEN I BORBJERG

 
Klokken 19.30  startede Sankt Hans aften på Søbakken i Borbjerg og der var ca. 120 borgere + børn som trodsede regnen og mødte op til arrangementet.
På vegne af Borbjerg-Hvam Borgerforening bød Tina Væggemose velkommen til arrangementet og orienterede omkring fundraising og hvor vigtig det er, at søge midler ved fonde til nye initiativer i Borbjerg-Hvam området
Herefter sang Viktor Hedegaard for til sangene-
Herefter  holdt Thomas Danielsen (v) båltalen, som omhandlede baggrunden for Sankt Hans og om fællesskabet i de små landsbyer.
Herefter var der mulighed for børnene at bage snobrød ved bålstedet. Havde man lyst til at købe øl og vand, stod Spar Borbjergs varevogn klar til udlevering af dette.En rigtig dejlig aften hvor der blev snakket og hygget.
Borbjerg-Hvam Borgerforening. 
Action dag – Børnekarusellen Lørdag d. 1/6 – 2013 07-06-2013

Denne lørdag var der i Borbjerg plantage mulighed for oplevelser ud over det sædvanlige. Der var forskellige poster rundt i plantagen, hvor man kunne prøve kræfter med action udfordringer.

Foto

 

Børnene ankom ca. kl. 13.00 og gik hurtigt i gang med udfordringerne. Der var kamp om at være hurtigst på forhindringsbanen, der skulle skydes både på skive og efter rådyr med bue og pil, flyttes brænde op og ned af en bakke, igennem en krævende balancebane, og sidst men ikke mindst, kæmpes med højdeskræk ved at kravle ca. 15 m op i to træer.

Foto Foto

 

Efter alle disse udfordringer var det rart at kunne slutte af stille og roligt omkring bålet med snobrød og pølser.

 

Der var ca. 25 børn der havde haft en fantastisk eftermiddag i plantagen, dette var afslutningen for Børnekarrusellen for denne gang.

Foto  Foto

Byfest Torsdag 14-05-2013
Borbjerg-Hvam Byfest
Torsdag DEN 09.05.2013


Tak for fantastisk familiedag i byfestugen.
Torsdagen startede med friluftsgudtjeneste i præstegårdsparken, hvor efter Hogager/Borbjerg serverede kaffe og rundstykker.


Herefter var der børnekræmmermarked med masser af gode tilbud til store og små.


Meget legetøj skiftede ejer og mange børn/voksne giv der fra med et smil. Samtidig var der mulighed at komme og at se kæledyrsudstilling.