Byfest

Hva' sir' man så? Så sir' man tak....

Her sidder man så et par dage efter byfesten, stadig lidt træt i ansigtet. En ting er sikkert, det har været det hele værd. Tænker på en fredag aften med et fyldt byfesttelt, hvor det ene latterbrøl afløste det andet. Vi var her vidne til en lokalrevy i særklasse. Det var tydelig for enhver, at vinter- og forårsmånederne var blevet brugt til at stable en fantastisk revy sammen. Og selvom vi var mange der fik ørene i maskinen, ved vi jo alle at det var kærligt ment.
Ikke underligt at der efter revyen var meget snak og hygge i baren. 
Selvom hovedet måske gjorde en smule ondt, og lyset føltes en smule skarpt, skulle vi jo som man plejer til morgenkaffe i teltet lørdag kl. 9. Hele personalet fra Borbjerg Sparekasse serverede rundstykker og kaffe…….. og en lille en…. Her sad kræmmere og andet godtfolk og ventede på at klokken skulle blive 10, så Ole kunne erklærer loppemarkedet for åbent. Købelysten var stor, og det er jo godt for omsætningen. Små 30.000 kr. kom i kassen.
Knapt havde man fået skænket en fadøl, og dyppet sine pomfritter i remouladen, før næste arrangement løb af stablen. Finalen i gadedysten skulle afgøres. Her må vi bare konstaterer, at Fasanvej fik trofæet med sig hjem, og kan kalde sig gademestre. Men næste år…… 
Inden vi havde spist den sidste pomfrit råbte Skæg i højtaleren; START. Så var cykel sponser løbet i gang. For de yngste var der en lille kort rundtur i Borbjerg, og for de lidt ældre gik rundturet over Hvam. På den korte rute kørte Nicklas Østergaard klart længst. Over 40 omgange blev det til…. Sej fyr ham Nicklas. Om det var fordi John Mikkelsen havde fødselsdag vides ikke, men det var ham der kørte flest kilometer på den lange rute. I alt blev der kørt knap 80.000 kr. ind.
Så indtil videre må man vist sige at lørdag blev en indbringende dag. Men vi er ikke færdig endnu. Hjem under bruseren, et strygejern på skjorten og så blev vi klar til teltfesten. Næsten 200 festgalde mennesker, lækker mad, go’ betjening i baren og et veloplagt orkester, var de ingredienser der skulle til for, at lave en fest der kunne måles på richterskalaen. 
Hvad sir’ man så? Så sir’ man tak!

Familiedag

"Det haver så nyligen regnet". Forkert....
Byfestens familiedag startede i høj solskin i Præstegaardsparken. Pastor Asger var som sædvanlig i sit "HOPLA" og musikken var "blæst" ind fra Ikast/Herning området. Sådan plejer vi at starte Torsdag i byfest ugen, og denne "Kristi rumfartsdag" var ingen undtagelse. Knapt var kirkekaffen indtaget, før regndråberne slog mod min skallede isse. Godt at næste punkt i programmet var indendørs. Børne loppemarkedet fyldte teltet. Sådan et loppemarked går ca. lige op..... Børnene sælger gammelt legetøj, og for fortjenesten køber de så noget af de andres legetøj. Så har de jo også noget at sælge næste år.
Værre gik det med den ellers så fint planlagte gadedyst. Thor kørte hen over Borbjergs himmel i sin stridsvogn. og det buldrede og bragede, med en god regnbyge som resultat. Årets finale måtte derfor udsættes til Lørdag. Selvom regnen havde været hård ved flagene i flagdysten, hævdede overdommer Peder Amstrup, at det var uden problemer at finde frem til vinderne af de flotte præmier. Karen og Ronny vandt således en Ford bil i en hel uge.... HALLO HALLO Ole sagde; "godt til dem med en rigtig bil, for de kører jo ellers Opel....."
Mette og Helles kødgryder blev efterfølgende besøgt af de mange fremmødte. Der var god mad i riglige mængder... Køkkenet var igen i år forberedt på at der var nogen der ville gå flere gange... Men ikke i år.... Det var vist noget med, at der var nogen der fik en treretters menu under fodboldkampen, Pølse til forret, pølse til hovedret og pølse til derssert. Det kan åbenbart mætte selv det mest sultne mandfolk.
Øllet flød i hanerne, og de mange fremmødte hyggede sig til længe efter solnedgang.
Nu skal vi kun sove en gang før der er Revy.
Ses vi? Det tror jeg da nok vi gør....

Bil-orienteringsløb

Det er onsdag, det er byfestuge og det er sjovt.
Det er jo fordi vi kører bil-orienteringsløb.
Det er KFUM Spejderne der igen i år har lagt hovederne i blød, og arrangeret et fantastisk løb, med underholdning for hele familien. Der blev dækket bord med bil, der blev kørt på "jomfrueligt" motorvej og der blev spist karameller med kniv og gaffel
Ialt 33 deltagende biler.
Var det sjovt? Det tror jeg da nok det var.
Hva sir' man så?
Så sir' man tak til KFUM Spejderne.

Borbjerg-Løbet.....
Sådan plejer vi at starte en go byfest uge, så hvorfor gøre en untagelse i år.

146 Løbere havde fundet vej til vores skønne område, denne mandag aften i maj, hvor foråret viste sig fra sin bedste side🌞🌞
Der var præmier til de tre første i hver kategori. Derudover en masse lodtræknings præmier på start numrene.
Planlægningen af Byfesten 2018 er i fuld gang.
Som I sikkert ved afholdes byfesten 7. - 12. maj.


Som altid en uge med fuldt program:

Mandag:        Borbjerg Løbet
Tirsdag:         Pladespil
Onsdag:        Bilorinteringsløb
Torsdag:        Familiedag
Fredag:         Revy 
Lørdag:         Sparekassen serverer morgenmad
Lørdag:         Loppemarked
Lørdag:         Cykelløb 
Lørdag:         Teltfest


SES VI? DET TROR JEG DA NOK VI GØR!
Kultur og Fritidscenter | Borbjerg | Hvam | Hvamvej 84| 7500 Holstebro | Tlf.: 2077 6300 | info(@)kulturogfritidscenter.dk | CVR. 14433902