Byfest » Arkiv Byfesten 2017
Alting har en ende…… og dog……

Det kan ikke have forbigået nogens opmærksomhed, at vi i Borbjerg – Hvam her festet i en hel uge nu. 

Byfesten sluttede først da lørdag var blevet til søndag. Efter lørdagens forrygende cykelløb, slutte de vi af med en fest, der kunne måles på richterscalaen. God mad, festlig musik, og ikke mindst knap 200 feststemte mennesker, er tilsammen en enhed, der sikre en fantastisk aften.
Når men har hygget sig sammen i en hel uge, er stemningen i top, så snart man træder ind i teltet.

Det var ikke  The Bannister’s, skyld at dansegulvet ikke altid var fyldt. Men vi skal jo lige i baren, og have talt ugens oplevelser igennem. Men danset blev der også. Vi er jo i vestjylland, så der blev også sluttet med ”skuld gammel venskab rent forgå
Jeg kan ikke undgå at sidde og smile mens jeg skriver dette. En uge Hvor vi mærker det gode sammenhold, og viljen til at gøre vores lille perle ”Borbjerg – Hvam” til et rigtigt godt sted at være. En hjælpsomhed og et arrangement langt ud over det sædvanlige. Jeg bliver meget stolt over at være en del af dette sted.

En stor tak skal lyde til alle der har været med at feste, til alle den der hjalp til, og gav en hånd hvor der manglede hjælp.
Teltet er pakket ned, der er ryddet op, og måske er der lige lidt tømmermænd der skal plejes i dag.

Lidt spild er der dog også ved en sådan byfest, under oprydningen blev der fundet et par højhælede damesko str. 40. Om det er skoene der er væk, eller damen der har haft skoene på, der er væk ,vides ikke.

Snart begynder forberedelserne til byfesten 2018.
Sæt allerede kryds i kalenderen fra d. 7. –d. 13. maj 2018
 
Ses vi? Det tror jeg da nok vi gør.

Fredag - lørdag

Når vi fester i Borbjerg-Hvam tar det en hel uge, godt og vel……..


Nu kan vi mærke at trætheden begynder at melde sig. 
Først fredagens revy. Mange var taget til revy med bange anelser. Og det med god grund. Rigtig mange fik en over nakken, nogle fik endda adskillige slag. Hørte nogen nævne noget om, at dem der blev nævnt i revyen, mere end en gang, kunne være sikker på at gå fri næste år. Hørte også om en smed der prøvede at betale sig fri, for en omgang i ”møllen” med en omgang øl. Men så nemt går det nok ikke. Der var ingen tvivl, det var sjovt når det var de andre der gik ud over. Som ”gadefejeren” fra Hvam sagde; vi tar’ kun gas på dem vi kan li’. Så må man konkludere at der er nogen han rigtig godt kan li’. En fantastisk aften, der sluttede lang tid efter det blev mørkt.

Små øjne og GRATIS morgenkaffe er et hit. Især når man efterfølgende kan gå på loppemarked og finde guld. Et fyldt telt, og en parkeringsplads fyldt med loppesager, eller vintages som det nogle steder kaldes, gir’ penge i kassen.

Gode ben og rigelige mængder fadøl, var der nok af til byfestens cykelløb.
Der blev trådt godt i pedalerne på de anlagte cykelruter. I det varme vejr, blev det for mange en strabadserende tur. Det er jo i sagens natur, at der skal fyldes godt på væske depoterne, for at gennemføre sådan et cykelløb. På tilskuerpladserne var der stor solidaritet for lidende cyklister. Så i bare medindlevelse, blev der fyldt adskillige liter fadøl i drikkekrusene. Selvom øllet flød i hanerne, i stride strømme, er et sikkert. Det var de cyklende der lavede det største overskud. Imponerende 91.000 kr. Blev kørt ind.

Nu skal vi lige ha en ren skjorte på, og en smule frisk deodorant, og så skal vi til teltfest. Glæder vi os? Ja det tror jeg da nok vi gør. Men husk lige på en ting. Mange af næste års revytekster, kan have sit ”udspring” netop i aften.

SES VI? DET TROR JEG DA NOK VI GØR……

Torsdag d. 25. Familiedag

Røde næser og en gammel kirkedør.

Hvorfor er der så mange røde næser, og hvor kommer den gamle tyske dør fra? Ja det spørgsmål kender rigtig mange svaret på. Til dem der ikke har været til byfestens familiedag, kommer der her en lille forklaring.

Den gamle ”tyske kirkedør” er en Asger Præst ved noget om. Døren blev først set til friluftsgudstjeneste i Præstegårdsparken. Faktisk er der nogen der mener at det er den dør, som Martin Luther for 500 år siden slog en seddel, med de 29 teser, op på i Wittenberg. Om det er den gamle kirkedør fra Wittenberg, eller en dør fra Skave vil jeg ikke afgøre her. 
Som Asger sagde i prædiken, i Præstegårdsparken, så har Luthers opslag haft en stor betydning i dag. Det er ikke latin der tales i kirken, men et sprog som vi forstår. Så selvom budskabet er det samme, kan vi sagtens forny måden hvorpå det vider bringes. Og netop det, var Asgers prædiken et godt eksempel på. 

Men hvorfor tog Asger så den dør med om til byfestteltet? Det er jo for at vi kan gøre som Luther. Vi kan slå en seddel på døren, med spørgsmål og forslag til kirkens virkemåde. 

Det var så svaret på det der med døren, men hvad så med de røde næser? En hel familiedag med højt solskin og udeaktiviteter hele dagen sætter sine spor. Vi havde jo ellers skrevet et opslag, ikke på kirkedøren, men på Facebook, at man skulle huske solcremen. 

Husk det er i dag der skal ryddes op i skuret, og de gamle loppeting skal stilles ud til fortovet.

Så spørger jeg lige, er der nogen der tør blive hjemme fra revyen i aften?
Jeg skal helt sikkert om at se, om jeg får ørene i maskinen.

Loppeindsamling fra kl. 14.30
Der er fodbold kl. 16.00
Vi spiser kl. 18.30
Revyen starter kl. 20.00

Ses vi? Det tror jeg da nok vi gør.

 

Onsdag d. 23. Bilorienteringsløb.

Så du røgen?

Hvis ikke var det måske fordi du sad i en af de 32 startende biler til Byfestens Bilorienteringsløb.

Vejret viste sig fra sin bedste side, og den skønne natur omkring Borbjerg, var med til at gøre onsdag aften rigtig god.
Trods de mange startende biler, var der ifølge trafikradioen, og nærmeste øjenvidner, ingen optræk til kødannelser på ruten. KFUM spejderne havde igen i år, udfordret deltagerne til deres yderste. 

En rigtig god aften.

Nu er vi på vej ud af døren igen. 
Asger holder jo friluftsgudstjeneste i Præstegaardsparken kl. 10.30
Senere er der familiedag på festpladsen.

SES VI? DET TROR JEG DA NOK VI GØR.

Tirsdag d. 23. banko

Så er der banko!
 
Der var kø ved indgangen til byfestteltet. Selvom det var en lun aften, var det intet sammenlignet med temperaturen i teltet. Alle stole blev hurtigt optaget, og kondensen drev ned ad teltdugen. Der var virkelig en intens stemning her i aften.
 
Den hyggelige summen ved bordene, blev kontant afbrudt af en stemme i højtalerene; ”Så starter vi med spil nr. 1. Vi spiller en række fuld” alle sad nu spændte og lyttede, ”Nummer sytten, nummer enogtredive”  man kunne høre selv den mindste lyd, og hvis nogen dristede sig til at støje det mindste, blev de mødt med et ”shyyyy.” Endelig  var der en der råbte ”banko”
Så blev der talt ved bordene igen, lige indtil Dortes stemme kunnen høres i højtaleren.
Men tag ikke fejl. Selvom koncentrationen hos alle 300 deltagere i teltet, var på sit højeste niveau, så hyggede vi os.
 
Mange forlod teltet med favnen fuld af gevinster. Som Verner fra Bisgårdvej sagde; ”jeg har da også øvet mig til i år.”
 
Jeg håber for de heldige vindere, at de har plads på hylden til alle gevinsterne. Og til dem der gik tomhændet hjem, kan man så håbe på, at det manglende held, så giver sig udslag i kærligheden.
 
Nu skal vi lige have hvilet os, og måske også lige have overstået en arbejdsdag, før vi skal på den igen.  Det er jo onsdag vi skal til bilorienteringsløb.
Der kan startes fra kl. 17,30
 
Ses vi? Det tror jeg da nok vi gør.

 

Mandag d. 22 - Borbjergløbet

Skyfri himmel, fuglefløjt, og forventningens glæde. Sådan var mandag aften, som jo er første dag i byfestugen. Første programpunkt i Byfesten, er som altid Borbjergløbet.

Omkring 100 løbere stillede til start i de fire forskellige løberuter. Første løb var børneløbet. Iført flotte lyseblå t-shirt  gik starten til en tur rundt om fodboldbanerne. En flok stolte løbere modtog alle en fin præmie i teltet.

De voksne skulle dog ud på en noget mere strabadserende tur, på henholdsvis 4,5 - 8,2 og 12,2 km
Alle løbere kom helskindet gennem løbet, nogle mere brugte end andre. Løber Bjarne Skindhøj nåede lige at få tilmeld sig, og få startnumret på maven, ganske få sekunder inden startskuddet lød. Så er det vel også på sin plads, at Bjarne var sidste mand i mål. Det skal her nævnes at Bjarne er 74 år, og løb 12,2 kilometer i tiden 1.17.17 Trods alderen, løb Bjarne med en hurtigere hastighed end mange løbere på 4,5 km. ruten.

En rigtig god start på Byfesten. Nu skal vi lige har trænet lidt talgymnastik, inden tirsdag aftens pladespil.
Husk det er kl. 18.30 der råbes tal op i Byfestteltet.
Ses vi? Det tror jeg da nok vi gør.
Se dine løbe resultater på linket her:  

Glæder vi os from Torben Mondrup on Vimeo.

Planlægningen af Byfesten 2017 er i fuld gang.
Som I sikkert ved afholdes byfesten 22. - 27. maj.


Som altid en uge med fuldt program:

Mandag:        Borbjerg Løbet
Tirsdag:         Pladespil
Onsdag:        Bilorinteringsløb
Torsdag:        Familiedag
Fredag:         Revy 
Lørdag:         Sparekassen serverer morgenmad
Lørdag:         Loppemarked
Lørdag:         Cykelløb 
Lørdag:         Teltfest


SES VI? DET TROR JEG DA NOK VI GØR!
Kultur og Fritidscenter | Borbjerg | Hvam | Hvamvej 84| 7500 Holstebro | Tlf.: 2077 6300 | info(@)kulturogfritidscenter.dk | CVR. 14433902